Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kruchy zawijaniec

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 szt
mąka 4 szklanki
jajko 2 szt
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
śmietana 1/3 szklanki
masa makowa 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: kruchy zawijaniec

Kroki postępowania

1
Margarynę utrzeć z jajkami cukrem. Następnie dodać mąkę, proszek i śmietanę. Zagnieść ciasto.
Krok 1 - kruchy zawijaniec foto
2
Ciasto rozwałkować na grubość 1 cm i posmarować masą makową zawinąć jak roladę. Gotowe ułożyć w wysmarowanej foremce keksowej.
Krok 2 - kruchy zawijaniec foto
3
Piec przez godzinę w temperaturze 180 stopni. Z podanej porcji wychodzą 2 zawijańce.
Krok 3 - kruchy zawijaniec foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 13.02.2013 11:19
Udał się wspaniale.
kuklik 14.01.2013 17:50
pyszne
Ewa6274879 11.01.2013 23:26
a ja lubię właśnie taką cienką warstwę maku :)
m1monika 07.01.2013 15:06
ale pychotka :-)
teresa18 02.01.2013 18:40
lubię jak jest więcej maku ale ten jest świetnie zakręcony
V_kuchareczka 02.01.2013 18:39
super
kasiaw 02.01.2013 18:33
super smaczne
Poison1988 02.01.2013 18:20
fajnie wygląda :)
gosia56 02.01.2013 17:43
jeszcze takiego nie piekłam.
mikrusiak 02.01.2013 17:35
ładnie wyszedł...;P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak