Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane podgrzybki

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 1 szt
marynowane cebulki 10 szt
woda 250 ml
ocet 250 ml
cukier 2 łyżki
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 5 ziarenek
ziele angielskie 5 ziarenek
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 10 szt
podgrzybki 1 kg
cebula 1 szt
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane podgrzybki

Grzyby dokładnie myjemy.

Większe kroimy na mniejsze części.

Gotujemy je do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem przekrojonej na pół cebuli.

Po ugotowaniu się grzybków cebulę wyrzucamy.

Grzyby odsączamy i nakładamy do wyparzonych słoików do 3/4 wysokości.

Przygotowujemy zalewę.

Wodę zagotowujemy z octem.

Dodajemy do niej, sól, cukier, zioła i przyprawy oraz pokrojoną w plasterki marchewkę, pokrojoną w cienkie piórka cebulkę oraz małe marynowane cebulki.

Gotujemy 2-3 minuty i odstawiamy do przestudzenia po czym zalewamy nią grzybki i szczelnie zakręcamy słoiki.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 02.01.2013 14:50
super zapas na zimę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak