Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mój karp po gdańsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp 1 sztuka
cytryna 1/2 sztuka
pieczarki 1/2 kg
masło 3 łyżki
cebula 1 sztuka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mój karp po gdańsku

Rybę oczyszczamy, osuszamy i porcjujemy. Przekładamy do naczynia żaroodpornego nasmarowanego tłuszczem. Skrapiamy obficie sokiem z cytryny. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki, cebulę w piórka. Podduszamy na maśle, doprawiamy do smaku. Pieczarki przekładamy na rybę i zapiekamy w piekarniku około 30 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 02.01.2013 19:20
pysznosci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak