Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś dla teściowej

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łosoś 1 kg
cebula biała 2 sztuki
marchew 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 1-2 sztuki
ziele angielskie kilka ziarem
pieprz kilka ziaren
natka pietruszki 1 garść
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżki
sól i pieprz do smaku
groszek konserwowy 1 puszka
wino białe wytrawne 1 litr
jajko ugotowane na twardo 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś dla teściowej

Rybę dokładnie umyć. Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości wody lub wina. Zagotować wino z 1 litrem wody, pokrojoną w krążki cebulą i marchewką, listkami laurowymi, zielem angielskim, pieprzem, kilkoma gałązkami natki pietruszki i solą do smaku. Ostudzić. Do wywaru włożyć rybę (powinna być przykryta płynem), powoli doprowadzić do wrzenia na małym ogniu i gotować przez 10 minut. Ostudzić. Rybę delikatnie wyjąć, usunąć skórę i ości. Wywar ponownie zagotować, przecedzić i wymieszać z napęczniałą żelatyną. Rybę ułożyć dekoracyjnie w salaterce, posmarować tężejącą galaretą. Przybrać groszkiem i pokrojonymi na plasterki lub ósemki jajkami. Zalać galaretą lub przybrać zastygniętą galaretą pokrojoną w kostkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 14.07.2011 20:55
super;)
justyna111 26.09.2010 18:16
fajny przepis
Lidia11 26.09.2010 15:51
intrygująca nazwa :-)
pauluna
pauluna 25.08.2010 19:57
całkiem całkiem
marzencia2007 24.08.2010 10:07
nie mam tesciowej ale moze kiedys :D
RenataZ-et 05.08.2010 10:39
Nazwa intrygująca.... :P
Monika193
Monika193 05.08.2010 09:01
ale to przecież dobry przepis i naprawdę dobra potrawa :)
plocia 05.08.2010 09:00
hahaha ciekawe co teściowa na to :D
lucyna15
lucyna15 04.08.2010 22:10
ale dla jakiej tesciowej ;d
iwa643 17.07.2010 13:03
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak