Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sakiewki śliwkowo-jabłkowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie
śliwki 2 sztuk
orzechy włoskie 50 gram
wiórki kokosowe
LIKIER CZEKOLADOWY
cukier 2 łyżeczki
cynamon
jabłko 1 czerwone

Przepis i sposób przygotowania na: Sakiewki śliwkowo-jabłkowe

Kroki postępowania

1
Kroimy śliwki, jabłko w kostkę. Dodajemy orzechy włoskie i cukier.
Krok 1 - Sakiewki śliwkowo-jabłkowe foto
2
Na końcu dodajemy likier czekoladowy i cynamon. Dokładnie mieszamy składniki.
Krok 2 - Sakiewki śliwkowo-jabłkowe foto
3
Kroimy ciasto francuskie na równe kwadraty.
Krok 3 - Sakiewki śliwkowo-jabłkowe foto
4
Na każdy kwadrat dajemy łyżeczkę masy, a następnie drugim kwadratem nakrywamy zawartość i dokładnie zlepiamy.
Krok 4 - Sakiewki śliwkowo-jabłkowe foto
5
Wszystko przed upieczeniem smarujemy rozbełtanym jajkiem.
Krok 5 - Sakiewki śliwkowo-jabłkowe foto
6
Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 15 minut.
Smacznego :)
Krok 6 - Sakiewki śliwkowo-jabłkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monisia1977 02.01.2013 11:48
dobre
gosia56 02.01.2013 11:19
super
Patrycja25 02.01.2013 11:05
pycha
ilka_86 02.01.2013 10:58
uwielbiam takie słodkości
KasiaK90 02.01.2013 10:48
ale bym zjadła taką sakiewke:)
Anula 02.01.2013 10:47
Uwielbiam ciasto francuskie:)
manaika 02.01.2013 10:46
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak