Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rożki migdałowe

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 280 gram
masło 200 gram
migdały 100 gram
cukier puder 80 gr
cukier waniliowy 16 gr
cukier puder 0,5 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Rożki migdałowe

Wszystkie składniki na ciasto szybko zagniatamy, formujemy kulkę, którą owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na min. dwie godziny.
Schłodzone ciasto dzielimy na kulki po ok. 38 g. Następnie formujemy wałeczek o długości około 14 cm o lekko cieńszych końcach i zginamy w półksiężyce. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 170 C na ok. 25 min. do lekkiego zarumienienia. Zaraz po wyjęciu oprószamy cukrem pudrem. Przepis ze strony www.ilovebake.pl

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 08.05.2014 16:17
idealne do kawy
Margo1 29.05.2013 11:07
bardzo fajne
monisia1977 02.01.2013 11:49
pycha
Konczi 02.01.2013 10:22
apetyczne
Sylwia56
Sylwia56 02.01.2013 10:05
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak