Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz we włoskim stylu

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 500 g
przecier pomidorowy 400 g
cebula 1
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki pół pęczka
oliwa 4 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz we włoskim stylu

Filety umyć, pokroić na kawałki i ugotować na parze (ok. 20 minut). Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej pokrojony czosnek oraz cebulę. Dodać przecier (gotowy lub świeże pomidory obrane i zmiksowane) i natkę pietruszki (zostawić trochę do przybrania). Posolić. Gotować na małym ogniu przez 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Ugotowaną rybę włożyć do sosu i dusić razem jeszcze kilka minut. Udekorować listkami pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

M. Monroe 17.01.2013 22:17
oby nie przesolić ;)
Kuchareczka2 13.01.2013 12:14
super
ElizaT 08.01.2013 21:47
extra
Sylwia56
Sylwia56 02.01.2013 10:05
piękny
malaczarna23 02.01.2013 10:03
fajny pomysł na rybkę:)
miroslawa 02.01.2013 10:00
bardzo lubię rybki w takim wydaniu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak