Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony z warzywami i kiełbasą

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 25-30 dag
kiełbasa cienka 20 dag
ziemniaki 30-40 dag
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
marchewka 1 szt
seler korzeniowy 10 dag
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
olej 2 łyżki
ocet winny 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
śmietanka

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony z warzywami i kiełbasą

Buraki obrać, pokroić w kostkę i ugotować do miękkości w niewielkiej ilości wody z dodatkiem octu. Kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w plasterki. W rondelku rozgrzać olej, podsmażyć posiekaną cebulę, czosnek, marchewkę i seler. Wlać 1.5 l wody, wsypać obrane i pokrojone ziemniaki, dodać liść laurowy, gotować na wolnym ogniu do miękkości. Pod koniec dodać miękkie buraki razem z wywarem i pokrojoną kiełbasę. Gotować jeszcze przez kilka minut. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Podawać z kleksem słodkiej śmietanki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 11.07.2013 07:09
kolorowy i smaczny
olkaaa 02.01.2013 07:53
fajny pomysł
caffee_tea 01.01.2013 23:14
no smaczne
aisoglam 01.01.2013 22:57
Smakowita zupa.
kasiek 01.01.2013 22:36
super barszczyk

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak