Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miało być Napoli, wyszło Bolognese

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

spaghetti
pomidory krojone w puszce
szynka surowa 30 dag
cebula
ser żółty 30 dag
czosnek 3 ząbki
bazylia

Przepis i sposób przygotowania na: Miało być Napoli, wyszło Bolognese

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, pokroić w kostkę i zmielić w maszynce lub rozdrabniaczu razem z cebulą i czosnkiem. Wrzucić na rozgrzany olej i obsmażyć. Oprószyć granulowanym czosnkiem lub solą czosnkową i świeżo zmielonym pieprzem. Dodać pomidory z puszki.
Krok 1 - Miało być Napoli, wyszło Bolognese foto
2
Dusić, mieszając od czasu do czasu. Posypać bazylią oraz startym serem (zostawić trochę do posypania na talerzu). Makaron w tym czasie ugotować na bulionie z kostki (al dente).
Krok 2 - Miało być Napoli, wyszło Bolognese foto
3
Makaron odcedzić, a łyżkę (lub dwie) wody z gotowania dodać do sosu. Całość posypać resztą sera.
Krok 3 - Miało być Napoli, wyszło Bolognese foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika58 01.01.2013 22:31
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak