Fasolka szparagowa Eli w słoikach

Fasolka szparagowa Eli w słoikach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa

    2 kg
  • sól

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • kwasek cytrynowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę dokładnie umyć,odciąć końcówki i usunąć włókna.Fasolkę włożyć do wrzątku z solą,cukrem(do smaku) i ugotować na pół miękko.Wkładać fasolkę pionowo do słoików.Do zalewy z gotowania fasolki dodać kwasek cytrynowy(na każdy litr 1/4 płaskiej łyżeczki).Zalać fasolkę w słoikach,zakręcić szczelnie i pasteryzować(woda ma lekko pyrkać) 1 godzinę.Po 24 godzinach znowu pasteryzować 1 godzinę.Przechowywać w chłodnej piwnicy.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

dasada1

15.05.2012 20:03
robie tak

dasada1

15.05.2012 20:03
robie tak

dasada1

15.05.2012 20:03
robie tak

noculos

15.05.2012 19:59
dobra!!!

noculos

15.05.2012 19:59
dobra!!!

noculos

15.05.2012 19:59
dobra!!!

ZEWA

22.10.2010 21:23
Ja zawsze też pasteryzuję fasolkę dwa razy, na drugi dzień trochę krócej.

katarzynka455

06.10.2010 07:56
w zimie jak znalazł

matii6

24.09.2010 21:15
idealna na zapasy na zimę

caroline1983

27.07.2010 14:12
Też taka robie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat