Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa Eli w słoikach

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 2 kg
sól do smaku
cukier do smaku
Kwas cytrynowy Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa Eli w słoikach

Fasolę dokładnie umyć,odciąć końcówki i usunąć włókna.Fasolkę włożyć do wrzątku z solą,cukrem(do smaku) i ugotować na pół miękko.Wkładać fasolkę pionowo do słoików.Do zalewy z gotowania fasolki dodać kwasek cytrynowy(na każdy litr 1/4 płaskiej łyżeczki).Zalać fasolkę w słoikach,zakręcić szczelnie i pasteryzować(woda ma lekko pyrkać) 1 godzinę.Po 24 godzinach znowu pasteryzować 1 godzinę.Przechowywać w chłodnej piwnicy.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dasada1 15.05.2012 20:03
robie tak
dasada1 15.05.2012 20:03
robie tak
dasada1 15.05.2012 20:03
robie tak
noculos 15.05.2012 19:59
dobra!!!
noculos 15.05.2012 19:59
dobra!!!
noculos 15.05.2012 19:59
dobra!!!
ZEWA 22.10.2010 21:23
Ja zawsze też pasteryzuję fasolkę dwa razy, na drugi dzień trochę krócej.
katarzynka455 06.10.2010 07:56
w zimie jak znalazł
matii6 24.09.2010 21:15
idealna na zapasy na zimę
caroline1983 27.07.2010 14:12
Też taka robie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak