Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane podgrzybki Eli

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula biała 3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat
sól do smaku
ocet 10 % 1/2 na każdy litr wywaru
podgrzybki 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane podgrzybki Eli

Podgrzybki oczyścić,wrzucić do posolonego do smaku wrzątku i gotować 10 minut.Grzyby wyjąć na durszlak a wywar zachować.Do każdego słoika włożyć 1 mały liść laurowy,3 ziarnka pieprzu,3 ziarnka ziela angielskiego i 1/2 łyżeczki ziaren gorczycy.Włożyć do słoików podgrzybki.Cebule pokroić w pół krążki,wrzucić do gorącego wywaru z grzybów i gotować 5 minut.Wyjąć cebulę łyżką cedzakową z wywaru powkładać do słoików z grzybami.Do wywaru dodać ocet(na każdy litr 1/2 szklanki) i zalać grzyby w słoikach.Pasteryzować (woda musi lekko pyrkać)przez35 minut.Po 24 godzinach znowu pasteryzować 35 minut.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 24.05.2012 07:32
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak