Marynowane podgrzybki Eli

Marynowane podgrzybki Eli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula biała

    3 sztuki
  • liście laurowe Prymat

  • sól

    do smaku
  • ocet 10 %

    1/2 na każdy litr wywaru
  • podgrzybki

    2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Podgrzybki oczyścić,wrzucić do posolonego do smaku wrzątku i gotować 10 minut.Grzyby wyjąć na durszlak a wywar zachować.Do każdego słoika włożyć 1 mały liść laurowy,3 ziarnka pieprzu,3 ziarnka ziela angielskiego i 1/2 łyżeczki ziaren gorczycy.Włożyć do słoików podgrzybki.Cebule pokroić w pół krążki,wrzucić do gorącego wywaru z grzybów i gotować 5 minut.Wyjąć cebulę łyżką cedzakową z wywaru powkładać do słoików z grzybami.Do wywaru dodać ocet(na każdy litr 1/2 szklanki) i zalać grzyby w słoikach.Pasteryzować (woda musi lekko pyrkać)przez35 minut.Po 24 godzinach znowu pasteryzować 35 minut.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Goya

24.05.2012 07:32
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat