Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

strucla jabłkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 sztuka
jabłka prażone 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: strucla jabłkowa

Coś prostego i szybkiego na Nowy Rok :)
Zawsze w lodówce mam ciasto francuskie - a do tego przetwory i jabłka w słoiczkach :)
Dlatego zapraszam na szybkie i mega proste ciasto

rozwijamy ciasto francuskie - dzielimy wizualnie na 3 części - dwie z nich tniemy w choinkę
na środkową, nienaruszoną część, układamy jabłka
teraz pozostaje już tylko zabawa - zawijanie ciasta w warkocz
gdy już całe ciasto zawiniemy - smarujemy roztrzepanym jajkiem
pieczemy ok 30-40 minut w temp 180 st (ja zawsze patrzę jaki kolor ma ciasto i jak mi odpowiada wyłączam piekarnik)

Można obsypać cukrem pudrem

Smacznego Nowego Roku !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 21.07.2013 18:16
wyśmienite ciasto!!!
GosiaSz 03.01.2013 21:24
warto spróbować :)
monisia1977 01.01.2013 16:05
dobre
gosia56 01.01.2013 15:38
Faktycznie szybkie.
Adamorek 01.01.2013 15:22
wyśmienita

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak