Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałata do obiadu z koperkiem i cebulą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata 1 sztuka
koperek posiekany 2-3 łyżki
cebula 1/4 sztuki
śmietana 100-150 ml
ocet do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałata do obiadu z koperkiem i cebulą

Liście sałaty płuczemy, odstawiamy do osączenia z wody i rwiemy na mniejsze kawałki. Przekładamy je do salaterki, dodajemy posiekaną drobniutko cebulkę, sól, pieprz i ocet do smaku. Następnie śmietanę( ilość wedle uważania). Sałatę mieszamy z pozostałymi składnikami i przed podaniem posypujemy posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 18.08.2013 22:06
lubię takie połączenie
IKrakowianka 22.06.2013 11:34
fajna propozycja
BozenA 14.11.2011 15:57
super
BozenA 14.11.2011 15:57
super
Baska Kaska 12.05.2011 21:36
fajne
amorzenek 17.11.2010 10:48
fajne
iwa643 17.11.2010 07:23
pychotka
Iwusia 17.07.2010 12:22
Pyszna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak