Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta kanapkowa z Jaśka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 1 szklanka
oliwa 2 łyżki
sól
Pieprz biały mielony Prymat
czosnek 3 ząbki
sok z cytryny 2 łyżeczki
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta kanapkowa z Jaśka

Fasolę dużą Jaś moczymy w wodzie całą noc. Na drugi dzień odlewamy wodę płuczemy fasole i gotujemy ją do miękkości w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Gdy fasola jest miękka odcedzamy ja i studzimy. Miksujemy z dodatkiem wyciśniętego czosnku,soli,pieprzu i oliwy z oliwek. Na koniec doprawiamy pieprzem i jeszcze raz miksujemy. Podajemy do kanapek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 01.01.2013 21:32
super
aisoglam 01.01.2013 16:06
Fajna pasta.
Joanna46 01.01.2013 11:45
Słyszałam o kotletach z fasoli, ale taką pastę też bym chętnie spróbowała.
Krzysztof15 01.01.2013 11:10
ciekawe
iwa643 01.01.2013 10:09
Polecam na snaidanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak