Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini tartinki z ciasta francuskiego

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
ser pleśniowy 1 op
czarne oliwki
jajko
papryka czerwona 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mini tartinki z ciasta francuskiego

Z ciasta francuskiego wykroić małe kwadraty. Jajko wymieszać za pomocą widelca. Za pomocą silikonowego pędzelka posmarować każdy kawałek ciasta rozkłóconym jajkiem i skleić po 2 kawałki ciasta. Ser pleśniowy pokroić w małe kostki, paprykę w paseczki. Oliwki pokroić na pół. Na każdym kawałku ciasta ułożyć paseczek papryki, kawałki sera i połówkę oliwki. Wszystkie te składniki lekko docisnąć do ciasta i ułożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Blachę wstawić do nagrzanego piekarnika, piec w temp. 180 stopni 15 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdziorka6 31.12.2012 15:25
W SAM RAZ NA IMPREZE
Sylwia26 31.12.2012 15:18
fajny pomysł
Lemon 31.12.2012 12:17
pycha
parysek10 31.12.2012 12:04
świetna przekąska
V_kuchareczka 31.12.2012 10:27
pyszne
ewka1978 31.12.2012 10:18
aż ślinka leci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak