Zupa ogórkowa 2 Eli

Zupa ogórkowa 2 Eli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki kiszone

    500 g
  • marchewka

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • średni seler

    1/4 sztuki
  • kostki mięsne

    2 sztuki
  • ryż

    1/2 szklanki
  • Kucharek - uniwersalna

    do smaku
  • przyprawa do zup Kucharek

    do smaku
  • liście laurowe Prymat

    3 sztuki
  • śmietana kremowa 30%

    250 ml
  • koperek

    do posypania
  • ziele angielskie całe

    6 ziarenek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jarzyny i ogórki zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Zalać wrząca wodą,dodać kostki mięsne,liście laurowe,ziele angielskie,kucharka i zagotować.Ryż przepłukać na sitku i dodać do zupy.Gotować do miękkości.Do śmietany wlać trochę zupy i ciągle mieszając śmietanę zahartować.Zahartowaną śmietanę wlać do zupy i zagotować.Zupę doprawić maggi do smaku.Koperek posiekać.Nalać zupę do talerzy i posypać koperkiem.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

maryśka

23.11.2011 19:54
super

wedith1

15.10.2010 20:30
Taka prawdziwa ogórkowa......pychotka!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat