Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa po kowieńsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

solona słonina 5 dkg
gęsta śmietana 2-3 łyżki
parówki 40 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa po kowieńsku

Słoninę pokroić w drobną kostkę i stopić na małym ogniu. Wędlinę pokroić na kawałki, dodać do słoniny, smażyć 3-5 minut, stale mieszając. Polać śmietaną i podgrzać, nie dopuszczając jednak do zagotowania. Podawać z gotowanymi ziemniakami, plackami ziemniaczanymi lub razowym chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogumiła3 17.09.2010 19:58
super
pauluna
pauluna 25.08.2010 19:38
pycha
marzencia2007 25.08.2010 08:46
moja babcia taka robi :) jest pyszna!!
plocia 08.08.2010 13:43
pyszne
RenataZ-et 08.08.2010 10:45
Super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak