Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik miodowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
mąka 4 szklanki
miód sztuczny 2 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
margaryna 300 g
śmietana kwaśna 2 łyżki
cukier 1 szklanka
ser biały 1 kg
mleko 4 łyżki
cukier puder 2 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie
skórka z cytryny
mąka ziemniaczana 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: sernik miodowy

Ciasto:
Miód i 50g margaryny podgrzać, dodać śmietanę, mąkę i sodę. Zagnieść z 2 jajkami i cukrem. Rozwałkować na 3 placki, przełożyć na wyłożone papierem blachy i piec 15-20 min w 180 stopniach C.
Masa:
Resztę margaryny utrzeć z cukrem pudrem,2 jajkami, zmielonym serem i cukrem waniliowym. Gotować 10 min. Pod koniec dodać mąkę ziemniaczaną z mlekiem i skórką z cytryny.
Ciasto przełożyć masą, polać polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babajaga1969 21.01.2013 17:30
dobre
Anula 30.12.2012 20:51
Uwielbiam serniki
Monika58 30.12.2012 20:40
dobry
ewka1978 30.12.2012 20:09
pycha
babajaga1969 30.12.2012 20:00
fajny serniczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak