Ciasto miodowe

Ciasto miodowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    60 dag
  • jaja

    2 szt
  • miód

    3 łyżki
  • masło lub margaryna

    15 dag
  • cukier

    15 dag
  • śmietana

    250 ml
  • soda oczyszczona

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiać, zmieszać z sodą, dodać jajka, rozpuszczony miód. Mało utrzeć z cukrem i śmietaną. Ciasto wyrobić jak na pierogi, podzielic na cztery części, upiec ciasta jednakowej wilekości. Gdy wystygną przełożyć dwa razy masą grysikową a środek marmoladą. Przycisnąć deseczką, później polukrować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

15.12.2013 20:19
Ciekawy pomysł.

Andysz

22.12.2012 15:13
mniammm:)

romanrafal

26.08.2012 14:46
podoba mi się

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat