Jajka faszerowane avokado i ogórkiem

Jajka faszerowane avokado i ogórkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja ugotowane na twardo

    5 sztuk
  • ogórek konserwowy Smak

    1 sztuka
  • śmietana 18 proc

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    2 łyżeczki
  • orzechy włoskie

    10 połówek
  • sól i pieprz

    do smaku
  • awokado

    15 dkg
  • natka pietruszki

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka obrać, przekroić wzdłuż na połowy, ostrożnie usunąć żółtka. Awokado utrzeć lub zmiksować ze śmietaną na jednolitą masę, dodać pokruszone żółtka, dobrze wymieszać - powinien powstać dość gęsty krem. Ogórek dokładnie osuszyć i drobniutko posiekać, wymieszać z masą awokadową. Dodać posiekaną zieleninę i doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Nakładać masę we wgłębienia po żółtkach i przybrać połówkami orzechów.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Andysz

22.12.2012 15:16
super:)

Iwona51

23.07.2011 09:46
uwielbiam takie jajka

kitka

29.12.2010 16:36
pycha;]

bami

29.11.2010 00:51
Hmmmm...jestem zaciekawiona i zainteresowana :)

pauluna

25.08.2010 20:05
super przepis

marzencia2007

24.08.2010 10:07
oj nie to nie dla mnie

RenataZ-et

05.08.2010 10:38
Lubie potrawy z dodatkiem avokado

plocia

05.08.2010 09:03
coś nowego i pewnie pysznego

lucyna15

04.08.2010 22:11
swietny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat