Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane avokado i ogórkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 5 sztuk
ogórek konserwowy Smak 1 sztuka
śmietana 18 proc 1 łyżka
sok z cytryny 2 łyżeczki
orzechy włoskie 10 połówek
sól i pieprz do smaku
awokado 15 dkg
natka pietruszki 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane avokado i ogórkiem

Jajka obrać, przekroić wzdłuż na połowy, ostrożnie usunąć żółtka. Awokado utrzeć lub zmiksować ze śmietaną na jednolitą masę, dodać pokruszone żółtka, dobrze wymieszać - powinien powstać dość gęsty krem. Ogórek dokładnie osuszyć i drobniutko posiekać, wymieszać z masą awokadową. Dodać posiekaną zieleninę i doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Nakładać masę we wgłębienia po żółtkach i przybrać połówkami orzechów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 22.12.2012 15:16
super:)
Iwona51
Iwona51 23.07.2011 09:46
uwielbiam takie jajka
kitka 29.12.2010 16:36
pycha;]
bami 29.11.2010 00:51
Hmmmm...jestem zaciekawiona i zainteresowana :)
pauluna
pauluna 25.08.2010 20:05
super przepis
marzencia2007 24.08.2010 10:07
oj nie to nie dla mnie
RenataZ-et 05.08.2010 10:38
Lubie potrawy z dodatkiem avokado
plocia 05.08.2010 09:03
coś nowego i pewnie pysznego
lucyna15
lucyna15 04.08.2010 22:11
swietny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak