Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warzywno-ryżowa z tymiankiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 5 dag
ziemniaki 2 szt
ogórki kiszone 2 szt
papryka marynowana 1 szt
groszek konserwowy 1/2 szkl
jajko 2 szt
szczypiorek siekany 1 łyżka
majonez 1/2 szkl
chrzan tarty 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
tymianek 1 (siekany)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warzywno-ryżowa z tymiankiem

Ziemniaki umyć, ugotować w mundurkach, odcedzić, ostudzić obrać, pokroić w kostkę. Ryż ugotować w osolonej wodzie, ostudzić. Ugotowane na twardo jajka, ogórki i marynowaną paprykę pokroić w kostkę. Groszek osączyć z zalewy. Majonez wymieszać z utartym chrzanem. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, dodać posiekany szczypiorek, tymianek i majonez. Przyprawić do smaku solą pieprzem i cukrem, wymieszać. Podawać z wędliną i pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 21.10.2013 21:49
Apetyczna sałatka, na pewno wypróbuję.
pycia9 30.12.2012 22:11
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak