Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moja zupa wiosenna

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Pęczek młodej marchewki 1 pęczek
pęczek młodej pietruszki z natką 1 szt
ziemniaki 2-3 duże szt
cebulka ze szczypiorkiem 1 szkl
koperek
młody por 1 szt
kalarepka 1 mała
pomidor 1 szt
skrzydełka z kurczaka 4 szt
smietana 18%
cukier, kucharek, pieprz mielony, Przyprawa do zup Kucharek-

Przepis i sposób przygotowania na: Moja zupa wiosenna

Skrzydełka umyć i zagotować. Odszumować i włożyć starkowane na tarce jarzynowej: marchewkę, pietruszkę, selera (liście zachować) i kalarepkę. Pomidora sparzyć, zdjąć skórkę i pokroić w kostkę. Pora, kapustę, cebulkę ze szczypiorem posiekąć. Ziemniaki pokroić w kostkę. Wszystkie jarzyny włożyć do garnka i gotować na wolnym ogniu. Drobniutko pokroić koperek, natkę i najmłodsze listki z selera. Dodać do zupy. Zabielić. SMACZNEGO!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.07.2015 17:50
Dobra zupa.
Andysz 22.12.2012 15:16
mniam:)
Smakosz6 24.08.2011 12:17
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
SmacznaPyza 12.09.2010 12:27
zupki \"śmietniczki\" czyli jarzynówki - bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak