Sposób przygotowania
Kolendrę i anyżek zmiażdżyć w moździerzu. Kurczaka drobno pokroić, dodać do niego miód, sok z cytryny, chili, połowę gałki i imbiru, kolendrę z anyżkiem i musztardę. Odstawić na godzinę do lodówki. Cebulę pokroić w piórka. Kurczaka wrzucić na rozgrzaną patelnię, podsmażyć. Dodać cebulę, gdy się zeszkli dodać zmiażdżony czosnek. Gdy mięso się zarumieni dodać szpinak i serek. Doprawić do smaku solą, imbirem i gałką. Kuskus posolić, dodać łyżkę oliwy i zalać wrzątkiem. Przykryć i poczekać około 5min aż napęcznieje. Na porcje kuskusu nałożyć kilka łyżek kurczaka ze szpinakiem.
Spróbuj również
Komentarze
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
krzyniu1984
anoosia
Konto zablokowane
Małgorzata106
agnieszka189
Andysz