Modra kapusta

Modra kapusta

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • ocet

    2 łyżka
  • pieprz

    do smaku
  • jabłko

    1 szt
  • boczek wędzony

    10 dag
  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować, posolić i ugotować dodając 1 łyżkę octu. Gdy kapusta jest już miękka należy odlać wodę i dodać resztę octu. Osobno usmażyć boczek z cebulką, połączyć z kapustą, zetrzeć jabłko i wszystko razem wymieszać. Przez chwilę poddusić pod przykryciem, doprawić do smaku pieprzem i solą. Podawać na ciepło.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Renataj

07.11.2012 23:16
Apetyczna

Łukasz15

26.08.2012 14:19
Super dodatek do obiadu

andzia123

05.03.2012 08:26
fajny przepis

agogo2

07.02.2012 22:50
lubie taka

Wafelek2601

10.09.2011 08:29
elwal z boczkiem jest super, wypróbuj

elwal

24.07.2011 14:41
Także robię, jednak bez boczku :)

matii6

17.03.2011 20:41
taką lubię,,

Barbara/zuza22_85

04.03.2011 12:52
to bardzo lubie i czesto robie

ElizaT

02.02.2011 23:35
super

alaaa

02.01.2011 18:42
też tak robię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat