Schab pieczony

Schab pieczony

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól, pieprz

    do smaku
  • wywar mięsny

    3/4 szklanki
  • galaretka porzeczkowa

    1/2 opakowania
  • sos sojowy

    2 łyżeczki
  • schab

    1 (karkowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab umyć, osuszyć, naciąć w kilku miejscach. Na blasze ułożyć mięso kością do góry. Piec 1,5 godziny w temp. 180 st. Galaretkę przygotować jak podano na opakowaniu (dodać 1/2 porcji wody). Zanim zastygnie wymieszać ją z wywarem mięsnym i sosem sojowym. W połowie pieczenia schab posmarować galaretką. Smarowanie powtórzyć kilka razy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Andysz

22.12.2012 15:17
rewelacja:)

Emilia22

29.09.2010 15:01
świetny

anja3107

21.08.2010 13:58
pychota

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat