Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto francuskie z kiełbasą i serem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
kiełbasa 15 dag
ser żółty 20 dag
śmietana 1/3 szklanki
cebula 1 szt
oregano 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto francuskie z kiełbasą i serem

Ciasto delikatnie rozwijamy i kroimy na niewielkie prostokąty. Ser kroimy na plasterki, nieco mniejsze niż powierzchnia prostokątów z ciasta i układamy je na wierzchu.

Smarujemy ser niewielką ilością śmietany, posypujemy oregano.
Cebulę obieramy i kroimy w cienkie piórka. Kładziemy na śmietanę. Kiełbasę kroimy na cieniutkie plasterki i układamy na wierzchu po kilka plasterków

Zapiekamy przekąski w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około kwadrans.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 29.12.2012 22:15
Właśnie szukam jakiś przekąsek z ciasta francuskiego na sylwestra.
fotoviderek 29.12.2012 22:13
Ciasto francuskie dobre do wszystkiego.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak