Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa serowa z mięsem (pulpetami)

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 1,5 litra
serki topione 500 g
oliwa
czosnek 3 ząbki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól
SKŁADNIKI NA PULPETY
mięso mielone 250 g
jajko 1 szt
sól
pieprz
bułka 1 namoczona w wodzie
cebula 1 szt
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa serowa z mięsem (pulpetami)

Szklimy na oliwie cebulkę razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.Dodajemy do tego bulion. Zagotowujemy.
Serki wrzucamy do blendera i miksujemy je z odrobiną wody. Dodajemy do bulionu i mieszamy . Doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Gotujemy jeszcze pięć minut i gotowe.

Pora na pulpety:
Mięso mielone łączymy na gładką masę z jajkiem, odciśniętą bułką, drobno posiekaną cebulką i przyprawami. Lepimy z niej niewielkie kuleczki, które wrzucamy na gotującą się zupę. Gotujemy około kwadransa.


Zupę podajemy z pulpetami, posypaną posiekaną natką pietruszki i grzankami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miroslawa 30.12.2012 04:49
pyszna, lubię takie połączenie sera

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak