Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Andruty śliwkowo-czekoladowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wafel tortowy 1 op
powidła śliwkowe
margaryna 0,5 kostki
cukier 0,5 szkl
woda 4 łyżki
kakao 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Andruty śliwkowo-czekoladowe

Do garnka wlać wodę oraz cukier, po chwili dodać margarynę. Składniki doprowadzić do rozpuszczenia na małym ogniu. Jak margaryna całkowicie się rozpuści, to dodać kakao i dobrze rozmieszać. Masę pozostawić do wystygnięcia. Smarować wafla na przemian ; powidła śliwkowe, masa kakaowa. Włożyć wafla do lodówki, aby dobrze się zastygł.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 30.12.2012 12:16
ciekawe przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak