Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort rabarbarowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gotowy spód z kruchego ciasta 1 sztuka
rabarbar 40 dag
jajko 2 sztuki
cukier 2 łyżki
cukier puder 10 dag
bita śmietana 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Tort rabarbarowy

Rabarbar pokroić na kawałki i blanszować. Wymieszać jajka. 10 dag cukru oraz bitą śmietanę. Polewę rozprowadzić na gotowanym spodzie. Na wierzch rozprowadzić pokrojony rabarbar. Piec około 15 minut w temperaturze 180 st. Gotowy tort posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 27.08.2011 10:21
wspaniały
malaczarna23 19.06.2011 08:46
musi być smaczny
Seba 07.05.2011 19:15
super
Iwusia 15.04.2011 17:32
ciekawy torcik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak