Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia na patelni

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 szt.
jajko 3 szt,
Bułka tarta klasyczna Prymat
pieprz wg uznania
sól wg uznania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia na patelni

Kroki postępowania

1
Cukinię dokładnie myjemy i osuszamy. Następnie kroimy w plastry (około 0,5 cm).
Krok 1 - Cukinia na patelni foto
2
Na osobnych talerzach wykładamy bułkę tartą i jajka, które roztrzepujemy dokładnie.
Krok 2 - Cukinia na patelni foto
3
Plastry cukinii maczamy w bułce, jajku i układamy na patelni, na której jest rozgrzany olej. Posypujemy każdy placek cukinii solą i pieprzem.
Krok 3 - Cukinia na patelni foto
4
Cukinię smażymy z obu stron na złoty kolor.

Smacznego!
Krok 4 - Cukinia na patelni foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 04.12.2014 12:03
bardzo chętnie zjadłabym trochę takich pyszności
Róża1 17.07.2013 15:42
też takie robię:-) przepyszne:-)
wlicka 12.04.2013 10:25
mmm pychota!!!
rjustysia 16.02.2013 20:31
Takie krążki są świetnym substytutem kotletów schabowych :)
EmciaPichci 01.02.2013 09:39
mniam!
Betka 10.01.2013 21:58
mniam mniam;)
Andysz 30.12.2012 15:46
smaczna;)
Poison1988 30.12.2012 01:53
robię podobne tylko środki wyciągam. Jakoś mi gniazdo nasiennie nie podchodzi po usmażeniu.
irenka 29.12.2012 19:56
super
ilka_86 29.12.2012 19:46
pyszna
Magda24 29.12.2012 19:19
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak