Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Natarty boczek

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej
Zioła prowansalskie suszone Prymat
papryka mielona
sól
pieprz
boczek 1,5 surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Natarty boczek

Kroki postępowania

1
Wszystkie przyprawy wsypujemy na talerz, dokładnie mieszamy. Dodajemy olej (tyle aby przyprawy się połączyły). Mieszamy.
Krok 1 - Natarty boczek foto
2
Boczek płuczemy, osuszamy papierowymi ręcznikami, układamy na folii aluminiowej. Następnie nacieramy boczek wcześniej przygotowanymi przyprawami. Zawijamy boczek folią aluminiową.
Krok 2 - Natarty boczek foto
3
Wstawiamy zawinięty w folię boczek do piekarnika na 1 godz. w 180 stopniach. Następnie odsłaniamy folię i pieczemy jeszcze 30 min. w 180 stopniach.

Smacznego!
Krok 3 - Natarty boczek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 06.04.2014 19:55
pyszne mięsko
olkaaa 18.07.2013 07:32
wygląda smakowicie
Anna169Hosz 03.04.2013 23:22
Taki boczek, że aż miło popatrzeć:)
Katarzyna54 05.03.2013 08:51
wygląda bardzo dobrze
AURELKA 23.02.2013 14:34
pycha
Kasnaj 11.02.2013 17:16
Mniam
Andysz 10.01.2013 22:03
pysznie się prezentuje;)
Betka 10.01.2013 21:59
rewelacyjne;)
babajaga1969 29.12.2012 18:42
mniam, pysznie wygląda i choć raczej jadam mniej tłusto, to tego boczku spróbowałabym z chęcią

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak