Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażonka Eli z pomidorami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
pomidor 200 g
cebula biała 1 sztuka
sól do smaku
olej do smażenia 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Smażonka Eli z pomidorami

Cebulę posiekać,pomidora obrać ze skóry(ja obrałam cieniutko nożykiem i ze skórki zrobiłam ozdobę) i pokroić według uznania.Na rozgrzanym oleju lub maśle zeszklić cebulę,dodać pomidory,sól,pieprz i chwilę przesmażyć.Jajka wybic do garnuszka(każde osobno,żeby nie wbic zbuka) i dodac do cebuli z pomidorami.Smażyć kilka minut,w zależności od tego jaką jajecznicę lubimy.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawel007 31.10.2010 20:26
mniam
pawel007 31.10.2010 20:26
super.
elwal
elwal 31.07.2010 10:12
Zawsze w niedzielę robimy takie śniadanko ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak