Zraziki cielęce po toskańsku

Zraziki cielęce po toskańsku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety cielęce po ok. 15 dkg

    4 sztuki
  • ser owczy

    10 dkg
  • cebula

    2 sztuki
  • majeranek

    1 pęczek
  • musztarda

    2-3 łyżki
  • gęsta śmietana

    3 łyżki
  • gorczyca

    1 łyżeczka
  • olej

    4-5 łyżek
  • pieprz i sól

    do smaku
  • wino czerwone

    1/2 szklanki
  • oliwki

    5 dkg
  • papryka czerwona

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser pokroić na małe kawałki. Oliwki pokroić w plasterki. Majeranek opłukać, listki oderwać od gałązek. Cebulę obrać i pokroić w plasterki. Papryki oczyścić i pokroić w paski. Kotlety umyć, osuszyć, lekko rozbić, doprawić solą i pieprzem. Posmarować musztardą, posypać gorczycą, wyłożyć ser, oliwki, 3/4 majeranku, połowę papryki i cebuli. Mięso zwinąć i spiąć. Roladki obsmażyć na 3 łyżkach oleju. Wlać wino i 1/2 szklanki wody. Dusić godzinę. Resztkę cebuli i papryki podsmażyć na pozostałym oleju, dodać do sosu z mięsa. Wlać śmietanę, zagotować, doprawić. Mięso i sos podawać z kolorowym makaronem, ozdobić resztką rumianku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ankaryba

17.09.2011 14:31
pyszne

justyna111

26.09.2010 18:15
super

Lidia11

26.09.2010 15:57
ciekawy przepis

pauluna

25.08.2010 19:54
pyszne

marzencia2007

24.08.2010 10:09
cielecina, oliwki o nie odpada :)

RenataZ-et

06.08.2010 18:00
Mniam-zraziki z oliwkami, na pewno pycha!

plocia

06.08.2010 13:21
teściowa robi podobnie ale te pewnie też pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat