Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serunie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółty ser 30 dkg
jajko 2 sztuki
mąka 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz do smażenia
wędzony boczek 15 (w plastrach)
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Serunie

Ser pokroić w kostkę ok boku ok. 2 cm. Każdą kostkę oprószyć papryką i zawinąć w kawałek boczku, spiąć wykałaczką. Jajka ubić ze szczyptą soli. Kostki sera maczać w mące, a następnie panierować w jajkach i tartej bułce, smażyć na rozgrzanym tłuszczu (ok. 180 stopni) ok. 4-6 minut. Odsączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 06.12.2011 18:47
smaczna przekąska
babeczka007 15.05.2011 14:09
rewelacja :)
RenataZ-et 01.11.2010 13:45
Rewelacyjny pomysł! Muszę wypróbować przepis!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak