Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle z ryb morskich

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety (z ryb morskich) 50 dag
ocet 1 łyzka
bułka czerstwa 2 szt
jaja 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle z ryb morskich

Filety opłukać pod bieżącą wodą, osączyć, następnie skropić octem i pozostawić na około 1 godz. Lekko posolić. Czerstwe bułki pokroić w paseczki, nastepnie wysuszyć grzanki w piekarniku lub na patelni. Mięso ryby zemleć na maszynce, dodać jajo, 2 łyżki bułki tartej, sól, pieprz i dokładnie wyrobić masę. Bułkę tartą wymieszać z przygotowanymi wcześniej grzankami. Porcje ryby otaczac w bułce tartej, a nastepnie formowac nożem podłużne sznycle, przyciskając grzanki mocno nożem, aby nie odpadały w czasie smażenia. Rozgrzać tłuszcz i usmazyć sznycle na złoty kolor z obu stron

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 31.03.2012 00:26
Pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak