Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

" Jabłka w cieście bananowym "

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 3 szt
jogurt naturalny 100 g
sok bananowy 100 ml
jajko 1 szt
proszek do pieczenia 1 szczypta
mąka pszenna 4 łyżki
cukier wanilinowy 1 op
cukier puder 2 łyżki
olej do smażenia 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: " Jabłka w cieście bananowym "

Jabłka obieramy ze skórki i kroimy na grube plastry.

Z każdego plastra usuwamy pozostałości gniazda nasiennego i posypujemy odrobiną cukru wanilinowego.

Składniki na ciasto
( mąkę , jogurt , sok , proszek , cukier i jajko )
mieszamy dokładnie do konsystencji gęstej śmietany
( jeśli jest za rzadkie dodajemy jeszcze mąki ).

Rozgrzewamy na głębokiej patelni olej.

Każdy plaster jabłka maczamy w cieście z każdej strony i smażymy na tłuszczu z obu stron.

Usmażone racuszki odsączamy na papierowym ręczniku.

Posypujmy cukrem pudrem!

Zajadamy!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paulina2157 24.01.2013 12:54
takiej wersji jeszcze nie próbowałam, muszę wypróbować
Klausia 08.01.2013 10:45
przepyszne :)
kamyk 28.12.2012 22:05
wyglądają pysznie
caffee_tea 28.12.2012 21:58
lubię jabłka w cieście :)
babajaga1969 28.12.2012 19:32
pyszności
Adam/ZUB3R 28.12.2012 19:07
super
IwonaKa 28.12.2012 18:40
świetne,na pewno pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak