Ryba w cieście po rosyjsku

Ryba w cieście po rosyjsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej

    3 łyzki
  • jaja

    2 szt
  • mąka

    5 łyżek
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

  • woda

    0,5 szklanki
  • filety rybne

    50 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę wsypać do miski, dodać olej, wodę i żółtka, wszystko dokładnie wymieszać robotem. Naczynie z ciastem przykryć i odstawic na parę minut. W między czasie filety z ryby pokroić na kawałki ok 5 cm, oprószyć solą i pieprzem.
Z białek ubić pianę, wymieszać z ciastem. W tak przygotowanym cieście zanurzać porcje ryby i smażyć na tzw. głebokim tłuszczu. Podawać z ziemniakami i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dorian

07.01.2014 08:03
pyszna rybka

hastalavista

08.04.2012 13:05
świetne

Motorek

22.02.2012 09:21
fajny pomysł na dzisiejszy obiad

ma-pl

31.10.2011 19:07
uwielbiam rybkę

Agnik

07.06.2011 14:20
dobre

matii6

16.03.2011 19:54
super taka złociutka

ElizaT

02.02.2011 23:34
super smakuje

ElizaT

23.01.2011 17:54
pięknie zrobiona rybka

Iwona51

19.01.2011 23:16
smaczne

alaaa

01.01.2011 15:04
pyszna ta rybka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat