Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z ryby

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 szkl
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól, pieprz, Kucharek
ew. odrobina startej gałki muszkatoł.
olej do smażenia
masło extra
filet z dorsza 50 dag
bułka czerstwa 1 szt
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z ryby

Filety, jeśli trzeba odmrozić. Bułkę namoczyć w mleku i dobrze odcisnąć. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i usmażyć na maśle na złoto. Rybę, cebulkę i bułkę zemleć 2x. Dodać jajko, sól, przyprawy i wyrobić dokładnie. Jeśli masa byłaby za luźna, dodać troszkę tartej bułki.Formować okrągłe kotleciki i smażyć na oleju z dodatkiem masła. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.07.2015 17:51
Lubię i robię.
evita0007 03.04.2011 00:21
a u mnie wręcz przeciwnie Pyzo ,,tylko nie ma komu zrobić,lenistwo oj lenistwo ;D Pyszne kotleciki :)
SmacznaPyza 12.09.2010 16:17
u mnie wzięcia nie mają a dla siebie tylko to mi się nie chce robić...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak