Kulki z wątróbki

Kulki z wątróbki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka drobiowa

    40 dag
  • cebula biała

    3 sztuki
  • jaja

    4 sztuki
  • masło

    2,5 łyżki
  • pieprz, sól

    wg uznania
  • szczypiorek

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

3 jajka ugotować na twardo. 1 pozostawić surowe. Obrać cebulę, pokroić i zeszklić na maśle. Podsmażyć wątróbkę (nie mogą być dopieczone w środku). Cebulę, 2 jajka i ostudzoną wątróbkę zemleć na maszynce. Doprawić sola i pieprzem. Wbić surowe jajko. Wymieszać. Podsmażyć. Z tak powstałej ostudzonej masy uformować kulki, obtoczyć w drobno posiekanym jajku. Kulki ułoży7ć na półmisku i posypać posiekanym szczypiorku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

KasiaK90

18.01.2012 21:33
super

Mariposas

29.11.2011 21:23
ciekawe

Juleczka20

18.10.2011 08:02
fajne:)

ewelina63

03.03.2011 16:50
super

marzena06

25.12.2010 14:11
super

marzena06

25.12.2010 14:11
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat