Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salatka ziemniaczana z mieta

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięta liście garstka
oliwa
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
ziemniaki ugotowane w mundurkach kg

Przepis i sposób przygotowania na: Salatka ziemniaczana z mieta

Ziemniaki gotujemy w ,,mundurkach,, nastepnie ostudzone obieramy i kroimy w kostke,skrapiamy obficie sokiem z cytryny i oliwa z oliwek posypujemy mieta,dosalamy do smaku.Wymieszana odstawiamy na godzine do lodowki.Mozna jesc na zimno,lub podgrzana np.w mikrofali i podana z jajkiem sadzonym i zsiadlym mlekiem lub jogurtem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 23.03.2012 21:59
wow
wedith1 02.03.2011 21:53
mięta.....podoba mi się :)
Tomek14 02.03.2011 14:33
warto spróbować
iwona332 14.10.2010 12:16
super
Anula1 05.09.2010 10:27
To nie jest zdjecie calych gotowanych ziemniakow,tylko zamiast gotowac duze i kroic je,ugotowalam takie malenkie mlode ziemniaczki:)
Katarzyna/kate1980 04.09.2010 13:29
ciekawe połączenie
banditka 04.09.2010 07:20
wow
SmacznaPyza 22.08.2010 13:58
dokładnie - proste i pyszne a mięta pięknie podkręca smak i aromat
Ewa104 09.08.2010 21:55
Proste, a pyszne!
madzialena19 02.08.2010 09:51
To zdjęcie nie sałatki lecz całych , gotowanych ziemniaków.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak