Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Susz wigilijny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka suszone 1 szkl
śliwki suszone 1 szkl
woda 2-3 litry
cukier 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Susz wigilijny

Jabłka i śliwki zalewamy wodą i gotujemy. Kiedy owoce zrobią się miękkie przygotowujemy karmel. Cztery łyżki cukru przypalamy na patelni a następnie podlewamy odrobiną wody. Gotowy karmel dodajemy do kompotu, przegotowujemy. Kompot podajemy na wigilię. SMACZNEGO !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 01.05.2013 18:53
za suszem nie przepadam
Ewelina47 27.04.2013 21:30
ja nie przepadam
kamyk 08.02.2013 12:49
ja bardzo lubię taki susz
Lemon 27.12.2012 23:31
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak