Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek pieczony

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majeranek 2 łyżki
tymianek 1/2 łyżki
Przyprawa do pieczeni i mięs duszonych Prymat 1/2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
olej 2 łyżki
boczek 1 surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek pieczony

Majeranek, tymianek,przyprawę do mięsa i paprykę słodką mieszamy. Dodajemy olej, wszystko dobrze mieszamy i smarujemy nim boczek. Następnie wkładamy do folii i wsadzamy do lodówki na godzinę. Po tym czasie boczek wkładamy do rękawa do pieczenia, dodajemy liścia laurowego i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 stopni na godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 20.07.2013 10:28
smaczny taki boczek
adelajda 28.12.2012 07:39
mój mąż bardzo lubi taki boczek !
ziutula
ziutula 28.12.2012 05:33
lubie do chleba
kokoszka
kokoszka 27.12.2012 19:47
dobre
Renataj 27.12.2012 18:24
Prezentuje się bardzo smakowicie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak