Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana cukinia nadziewana sałatką z ryżem, tofu i sosem Hoisin z oliwkami

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
tofu 1 opakowanie
oregano
pomidorki koktajlowe
sól
pieprz
bazylia świeża
pietruszka zielona
sos hoisin 4 łyżki
boczek 2 plastry
pomidor 1 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka
papryka zielona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana cukinia nadziewana sałatką z ryżem, tofu i sosem Hoisin z oliwkami

Kroki postępowania

1
Ryż gotujemy do miękkości około 15 minut. Cukinie kroimy wzdłuż i wydrążamy środek.
Krok 1 - Grillowana cukinia nadziewana sałatką z ryżem, tofu i sosem Hoisin z oliwkami foto
2
Powstałe łódki grillujemy około 10 minut. Ryż studzimy. Tofu marynujemy w oliwie z oliwek, dodajemy oregano, bazylię świeżą , sól, pieprz i grillujemy około 10 minut. Cebulę smażymy, dodajemy do ryżu, razem z pietruszką zieloną pokrojoną. Tofu kroimy na kwadraty i także dodajemy do sałatki, razem z paprykę zieloną pokrojona.
Krok 2 - Grillowana cukinia nadziewana sałatką z ryżem, tofu i sosem Hoisin z oliwkami foto
3
Doprawiamy sola, pieprzem i dodajemy 4 łyżki sosu hoisin.
Boczek kroimy na kwadraty i podsmażamy dodajemy do sałatki, razem z oliwkami pokrojonymi . Dekorujemy różami z z pomidorów
Krok 3 - Grillowana cukinia nadziewana sałatką z ryżem, tofu i sosem Hoisin z oliwkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 27.08.2013 07:24
przepyszna
Magda60 05.03.2013 09:22
pieknie wyglada
Alex_M 31.01.2013 17:49
smacznie i kolorowo :)
Dorota37 01.01.2013 17:01
przepiękne
MalgorzataG 30.12.2012 22:16
Piękne, smaczne i zdrowe danie. Podoba mi się.
Joanna83 27.12.2012 16:17
Jak tu pięknie,kolorowo...wiosennie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak