Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pielmieni z kwaśną śmietaną Marcina Budynka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 200 g
wieprzowina 200 g
cebula 300 g
czosnek 2 zabki
mąka 400 g
jajko 1 szt
sól 1 łyżeczka
pieprz czarny
woda 100 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Pielmieni z kwaśną śmietaną Marcina Budynka

Marcin Budynek poleca:
1. Aby przygotować farsz mięso dwukrotnie zmiel w maszynce, dodając pokrojoną cebulę i czosnek. Dopraw solą i pieprzem.
2. Weź mąkę, jajko, ciepłą wodę, łyżeczkę soli, zagnieć elastyczne ciasto i odstaw w chłodne miejsce na 30 minut.
3. Po tym czasie ciasto cienko rozwałkuj i wytnij małe krążki. Na każdy nałóż kulkę farszu i dokładnie zalep.
4. Surowe pierożki wrzucaj do wrzątku i gotuj około 10 minut.
5. Pielmieni podawaj skropione octem z dodatkiem kwaśnej śmietany

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 04.04.2014 15:01
przepis jest super :)
Rycerz
Rycerz 04.01.2014 00:57
Ciekawe...
dodi 25.01.2013 11:57
super!
Bogumiła
Bogumiła 24.01.2013 09:30
pycha!
eeee 12.01.2013 14:37
mniammmmmmmmmmmmmm
Joanna108
Joanna108 02.01.2013 21:44
świetne
V_kuchareczka 27.12.2012 19:32
super
babajaga1969 27.12.2012 15:19
dobre danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak