Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab w śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
śmietana 30% 0,5 l
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: schab w śmietanie

Schab myjemy, osuszamy i nacieramy solą i pieprzem, odstawiamy na godzinę. Na rozgrzanym oleju obsmażamy go z każdej strony, podlewamy pól szklanki wody i dusimy na wolym ogniu około 45 minut,uzupełniając co jakiś czas plyn. Po tym czasie wyjmujemy mięso , czekamy 15 minut aby odpoczęłło i kroimy je w plastry.Wkładamy je z powrotem do sosu w którym się gotowało i zalewamy śmietaną, doprawiamy do smaku. Dusimy około pół godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 11.05.2013 18:57
smaczna propozycja
kuklik 04.01.2013 14:47
pyszne
cooleczka 02.01.2013 19:23
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak