Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smerfne babeczki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

babeczki
mąka 30 dkg
masło 15 dkg
cukier puder 10 dkg
żółtko jajek 4
masa
masło 40 dkg
gorzka czekolada
kakao 4 łyżki
mleko 0,5 szkl.
cukier puder niepełna szklanka
Do dekoracji:
smerfne pianki
cukrowa posypka

Przepis i sposób przygotowania na: Smerfne babeczki

BABECZKI:
Wszystkie składniki posekać i zagnieść ciasto. Rozwałkować a następnie wyciskać foremkowe babeczki. Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni na złoty kolor.

MASA:
Mleko, czekoladę i kakao rozpuścić. Masło zozetrzeć. Stopniowo dodająć przestudzoną masę czekoladową. Masę wyciskać szprycą na babeczki. Do każdej dodać smerfa oraz posypac cukrową posypka . Odstawić do lodówki do stężenia masy
SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babciagramolka 25.05.2013 20:08
Jak ja zazdroszczę tym którzy mają reke do pieczenia- super ciasteczka
fotoviderek 26.04.2013 07:29
Pięknie podane :)
ElizaT 19.02.2013 10:10
ładne są
Andrzej8 24.01.2013 21:46
naprawde smerfne
rjustysia 21.01.2013 10:43
śmiesznie wyglądają: smerfy w czekoladowej kąpieli :)
Ewelina38 09.01.2013 13:09
ależ pokusa....
Magda60 06.01.2013 18:24
dobre
pajbek 27.12.2012 13:07
Ładnie podane, super
Noruas 27.12.2012 12:54
też miałam takie "smerfy", ale nie pomyślałam, zeby je tak wykorzystać, fajne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak