Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowe leniwe pierogi

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt
mąka pszenna 1 szkl
masło extra 1 łyżka
cukier 1 łyżka
cukier waniliowy 1 mały
odrobina soli
twaróg 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Serowe leniwe pierogi

Ser przepuścić przez maszynkę (mielony gotowy jest, moim zdaniem, za rzadki).Masło utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodać ser, mąkę i wszystko jeszcze raz dokładnie utrzeć. Z białek ubić sztywną pianę i wmieszać delikatnie do ciasta. Przełożyć na stolnicę i formować spłaszczony wałek. Kroić skośnie kluski o dł. ok. 3 cm. Wrzucać na wrzątek i gotować do wypłynięcia. Podawać z przyrumienioną na maśle bułeczką tartą lub polewą owocową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.07.2015 17:29
Robię takie, pycha.
kochanyptysiu 23.02.2011 10:31
moge zjesc kazdA ich ilosc,jeszcze zeby znalazl sie ktos kto bedzie mi je robil.eeeehhhhhhh
SmacznaPyza 29.12.2010 10:56
goszczą u nas w domu dość często bo lubimy...z masłem, bułeczką, cukrem i cynamonem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak