Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uszka z grzybami zatopione w barszczu

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
jajko 1 szt
mąka
woda
Farsz:
cebula 1 szt
tłuszcz
Barszcz
buraki ćwikłowe 2 szt
włoszczyzna
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
Kucharek przyprawa do potraw
sól
pieprz
sok z cytryny
grzyby suszone 15 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka z grzybami zatopione w barszczu

Przygotowujemy farsz. Grzyby namaczamy, płuczemy, kroimy na drobno. Wrzucamy na patelnię z tłuszczem i posiekaną cebulą. Dusimy. Odstawiamy do przestudzenia. Z mąki, jajka oraz wody zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy, wykrawamy krążki. Nakładamy farsz i zalepiamy tak jak pierogi. Rogi pierogów zlepiamy. Przygotowujemy barszcz. Pokrojone buraki oraz włoszczyznę wrzucamy do garnka. Zalewamy wodą. Dodajemy liść, ziele i kucharek. Gotujemy około 20 minut. Następnie przecedzamy wywar do drugiego garnka. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Do gotującego się barszczu wrzucamy uszka z grzybami. Gotujemy około 7 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 14.09.2013 23:12
smaczny barszczyk
Motorek 22.08.2013 08:43
coś dla mnie
IwonaKa 02.08.2013 11:36
danie w sam raz dla mnie,pycha
Beata23 17.07.2013 09:42
takie uszka to rozumiem...
dorotka0000025 01.06.2013 19:30
muszę spróbować
IKrakowianka 28.05.2013 22:22
bardzo lubię
wiola333 27.04.2013 19:47
bardzo apetyczny przepis
Ewelina38 13.03.2013 18:33
a ja bardzo chętnie je z tego barszczyku wyłowię i zjem z wielkim smakiem popijając barszczykiem :)
caralajna 20.02.2013 07:39
smaczne
kate.500 03.01.2013 15:12
pycha
olkaaa 31.12.2012 08:53
bardzo lubię
RenataZ-et 30.12.2012 15:53
przepyszne :)
parysek10 27.12.2012 13:11
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak