Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prawdziwy ryż na słodko z jabłkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szkl
mleko 3,2% 2 szkl
masło extra 3 łyżki
cukier waniliowy 1 duzy
Cynamon mielony Prymat
jabłka 2 usmażone

Przepis i sposób przygotowania na: Prawdziwy ryż na słodko z jabłkami

Ryż ugotować na sypko z mlekiem, masłem i cukrami. Przestudzić. W naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwę (1/2) ryżu.Na ryż położyć jabłka ( mogą być inne owoce).Przykryć drugą połową ryżu. Na wierzch położyć 2 łyżki masła ( nie margaryny!!!). Wstawić do nagrzanego piekarnika - 180*C i zapiekać ok. 25 min. Podawać polany śmietanką, którą można lekko ubić. SMACZNEGO!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.07.2015 17:29
Lubię to jeść.
jolaxa 28.12.2011 23:52
super
ZEWA 27.06.2011 11:17
O tak, w dzieciństwie często się jadało ryż z jabłkami.
SmacznaPyza 04.11.2010 14:33
Heniu, przywołujesz smaki z dzieciństwa :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak